Lezing over Paul Neefs

Flyer_Neefs_lezingYvesdeBont

Donderdag 21 februari 2012, 20:00 uur, bibliotheek van Herenthout

Op uitnodiging van de bibliotheek van Herenthout en Kunstkring Toreke, geeft Yves de Bont de lezing: ‘Paul Neefs, architect en beeldend kunstenaar’. De lezing is onderdeel van een reeks over kunst en esthetiek in onze leefwereld. Ze heeft plaats op donderdag 21 februari om 20 uur in het leeslokaal van de bibliotheek.

Architect Yves De Bont vertelt over de relatie tussen architectuur en beeldende kunst en in het bijzonder het werk van Paul Neefs. Neefs’ werk sluit goed aan bij dat van de laatmodernistische grootmeesters, waarvan hij er enkele persoonlijk ontmoette, zoals Le Corbusier, Walter Gropius en Hans Scharoun. Maar Neefs was ook geboeid door het abstract beeldend werk van Poliakoff, Albers en Arp. Zo kwam er een nieuwe dimensie in zijn architectuur, met gebogen vlakken, scherpe hoeken en verschuivingen. Weinigen hebben deze aanpak van Neefs begrepen en naar waarde geschat. Op vijftigjarige leeftijd stopte hij zijn architectuurpraktijk en legde zich toe op zeefdrukken, tekeningen en sculpturen.

Yves De Bont is ondervoorzitter van architectuurcentrum Ar-Tur en Neefs-kenner. Hij schreef hierover reeds in 100 jaar wonen in Turnhout, in Neefs, woningen 1958-1983 en in het recente Architectuur in de golden sixties, de Turnhoutse School. In de lezing in Herenthout wordt voor de eerste keer de wonderbaarlijke wereld van Neefs uitgelegd aan de hand van zowel zijn architecturaal als van zijn beeldend werk.

Aanmelden
U kunt gratis kaarten reserveren bij de Bibliotheek, Zwanenenberg 27, 2270 Herenthout, 014 50 10 40, bibherenthout@hotmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s