Festival Het Gedroomde Landschap: Landschapslab

Foto: Toon De Clerck.

Foto: Toon De Clerck.

Tijdens festival Het Gedroomde Landschap geven de Warande, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en architectuurcentrum Ar-Tur een podium aan de artistieke kijk op het verander(en)de landschap. Onderdeel van het festival zijn de expo Weg van Vlaanderen, dans, theater, gesprek en een landschapslab. Bekijk het volledige programma van Het Gedroomde Landschap op de website van de Warande.

Het aantal plaatsen is beperkt, reserveer uw tickets via:
https://tickets.warande.be // +32 (0)14 41 69 91 // info@ar-tur.be

Kleinere steden en hun landelijke omgeving vragen om een specifiek antwoord op de actuele ruimtelijke ontwikkelingen. Met als casestudy de regio Noorderkempen tonen we de inspirerende kracht van ontwerpend onderzoek. Kan creatief ontwerpend onderzoek nieuwe  inzichten bieden voor de toekomst van het landschap in de Kempen? Als onderdeel van het festival starten we het Landschapslab, met een excursie, lezingavond, werksessie en gespreksavond.

Excursie: Ontdekkingstocht Noorderkempen
Wat zijn de bijzondere plekken in de Kempen, de goede voorbeelden van landschapsontwerp en de plekken die nog aandacht vragen? Met een gezelschap van ontwerpers, kenners en andere ontdekkers gaan we op pad om de huidige staat van het landschap te verkennen.

Donderdag 16 mei // 9.00 – 17.00 uur / Op locatie
40 euro // reserveer // lees meer

Lezingavond: 10x20x20 – inspirerende landschapsontwerpen
Tien ontwerpers, twintig beelden en twintig seconden per beeld. Bijzondere landschapsontwerpen uit Vlaanderen en Nederland komen aan bod. Van een brug tot een regionale visie. Kunnen ze een inspiratie zijn voor het landschap in onze regio?

Donderdag 16 mei // 20.15 uur / Tuinzaal
5 euro // reserveer // lees meer

Werksessie: casestudy Noorderkempen
Gewapend met de observaties van een ontdekkingstocht en inspirerende praktijkvoorbeelden, gaan we in een ontwerplaboratorium aan de slag. Onder leiding van DELVA Landscape Architects en in samenspraak met de betrokken landschapsactoren uit de regio.

Vrijdag 17 mei // 10.00 – 13.00 uur / de Warande
met genodigde deelnemers // wanneer u interesse heeft om deel te nemen aan de workshop kunt u mailen naar info@ar-tur.be

Gespreksavond: Vitrine
Op deze publieke avond presenteren de landschapslaboranten de resultaten van hun casestudy. We gaan in gesprek met een panel van experts en het publiek. Op welke manier kunnen we integraal werken aan een toekomstgerichte visie voor het landschap, met alle betrokken landschapsactoren? Wat is de meerwaarde van ontwerpend onderzoek, en hoe kan dit in de toekomst zinvol worden ingezet?

Dinsdag 21 mei // 20.15 uur / Tuinzaal
5 euro // reserveer // lees meer

landschap_A2_finaal_titel_s

5 Reacties op “Festival Het Gedroomde Landschap: Landschapslab

  1. Pingback: Stadsregio: Visies op het landschap | Gazet van Turnhout·

  2. Pingback: Fotoverslagen Landschapslab | Ar-Tur·

  3. Pingback: Column suiker mei en juni | Ar-Tur·

  4. Pingback: Festival Het Gedroomde Landschap | Delva Landscape Architects·

  5. Pingback: Landschapslab: Ontdekkingstocht Noorderkempen | Ar-Tur·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s