Expo Weg van Vlaanderen

Jef Cornelis, Vlaanderen '77, copyright BRT.

Jef Cornelis, Vlaanderen ’77, copyright BRT.

Cultuurhuis de Warande toont nog tot 25 augustus de expositie Weg Van Vlaanderen. Deze grote overzichtstentoonstelling laat zien op welke manier kunstenaars uit verschillende disciplines het sterk veranderde Vlaamse landschap de afgelopen vijftig jaar in beeld hebben gebracht. Weg van Vlaanderen zet het venster op het landschap opnieuw wagenwijd open, ook al is het niet altijd even fraai wat er door het venster te zien is.

De tentoonstelling is thematisch opgebouwd in zeven verschillende zalen en opgevat als een dramatische wandeling door het natuurarme Vlaanderen. Elke keer hetzelfde Vlaamse landschapsdrama, elke keer gezien door andere ogen met een verschillend temperament.

Kunstenaars
In de tentoonstelling brengt curator Jeroen Laureyns werken samen van zo’n twintig verschillende kunstenaars: Renaat Braem, Georges Charlier, Jef Cornelis, Antoon De Clerck, Raoul De Keyser, Wim Delvoye, Jan De Maesschalck, Walter De Mulder, Niels Donckers, Ever Meulen, Michiel Hendryckx, Jan Kempenaers, Jan Mast, Hans Op de Beeck, Roger Raveel, Thomas Struth, Omer Van de Kerckhove, Stephan Vanfleteren, Philippe Van Snick.

Openingsuren
Weg van Vlaanderen is nog tot 25 augustus te bezoeken in de expozaal van de Warande. De openingsuren zijn van woensdag tot zondag tussen 11 en 17 uur en op donderdag tussen 11 en 20.15 uur. Op maandag en dinsdag is de tentoonstelling gesloten. Groepen kunnen ook op afspraak de tentoonstelling bezoeken

Publicatie
Samen met de tentoonstelling verschijnt bij Uitgeverij Hannibal het gelijknamige boek ‘Weg van Vlaanderen – Hedendaagse Vlaamse landschappen’. Samengesteld door Jeroen Laureyns. Het is een rijk geïllustreerde kunsthistorische studie, geschreven als een roman. (336p., 29,5 euro) Het boek is te bestellen via de website van de Warande.

Jeroen Laureyns (1976) recenseerde met zijn scherpe pen en stem van 1999 tot 2007 wekelijks tentoonstellingen hedendaagse kunst voor verschillende media (De Standaard, De Tijd, H-art en Klara). Sinds 2000 is hij docent hedendaagse kunst aan Sint-Lucas in Gent. De tentoonstelling en het boek maken deel uit van een vernieuwende doctoraatsvorm waarin kennis direct aan het brede publiek wordt gepresenteerd.

Donckers, Mortsel

Donckers, Mortsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s