Cultureel fietsevenement Bels Lijntje

Een van de staties: de uitkijktoren in het Turnhouts vennengebied.

Een van de staties: de uitkijktoren in het Turnhouts vennengebied.

Op zondag 8 september vindt het cultureel fietsevent Bels Lijntje plaats, op de voormalige spoorlijn tussen Turnhout en Tilburg. Het evenement start in Tilburg en gedurende de dag verplaatst het rijke culturele programma zich naar Turnhout. Onderweg genieten deelnemers bij dertien tussenstops van optredens, streekmarkten en meer.

Het thema is  ‘De Verborgen Statie’. Historisch gezien waren er zeven stations, ofwel ‘staties’, langs het Bels Lijntje. Voor dit evenement zijn er een aantal tussenstops aan toegevoegd, vanwege Het Jaar 013 dat in Tilburg wordt gevierd, zijn het er in totaal dertien geworden. De veertiende denkbeeldige statie is de ‘verborgen statie’ die het deelnemende publiek mag invullen met beeld en tekst via het publieksblog.

Het fietsevenement start in Tilburg bij het Deprez-gebouw en het CASTmobiel, een ontwerp van Joep van Lieshout, waar foto’s van het Bels Lijntje te zien zijn. Andere staties zijn onder meer het parkpaviljoen Grotto in Tilburg, Weelde Statie, de uitkijktoren bij het Turnhouts Vennengebied en het einde van de dag bij de Warande. Onderweg wordt er toelichting gegeven door experten en zijn er optredens van Peer de Graaf, Tom America, Turnhoutse dansgroep Zonne, De Romantische Mannen en meer.

Cultureel Fietsevent Bels Lijntje is een initiatief van Coöperatie Bels Lijntje met partners uit België en Nederland. Meer informatie over het programma vindt u op www.belslijntje.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s