CAHIER #1 Landschapslab: nulmeting

In CAHIER #1 vindt u de resultaten van het Landschapslab in mei 2013. Tijdens festival Het Gedroomde Landschap organiseerde Ar-Tur in samenwerking met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en de Warande activiteiten over het landschap van de Noorderkempen.  Een zoektocht naar een sterke regionale toekomstvisie.

Met de ontwerpopgave voor 300.000 extra wooneenheden die Vlaanderen tegen pakweg 2030 dient te realiseren en alle daarbij horende uitdagingen van energie- over voedselvoorziening tot mobiliteit, lijkt het van belang om ook voor de Noorderkempen een integrale visie te ontwikkelen van hoe de regio zich daar in wil positioneren, met een sterke toekomstvisie voor de open ruimte.

In dit cahier zijn de resultaten van het Landschapslab verzameld: een verslag van de ontdekkingstocht door de Noorderkempen, een beeldessay door fotograaf Bart Van der Moeren, een overzicht van tien presentaties van vooraanstaande landschapsontwerpers, een visie voor de regio door DELVA Landscape Architects, een verslag van een debatavond over de kracht van ontwerpend onderzoek, een verdiepend essay van architect-filosoof Gideon Boie en meer.

2 Reacties op “CAHIER #1 Landschapslab: nulmeting

  1. Pingback: Bronnenlijst architectuur in de Kempen | Ar-Tur·

  2. Pingback: Landschapslab - Turnhout | Delva Landscape Architects·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s