Workshop de Hoge Rielen

TEEMA_07 102 HOGKAS LK1 exterieur 1

Ar-Tur organiseert in samenwerking met de Hoge Rielen een workshop over masterplannen voor domeinen. De workshop vindt plaats op zaterdag 19 oktober, tussen 15.00 en 17.00 uur in de Hoge Rielen in Kasterlee. De bijeenkomst kadert in een dag vol activiteiten ter ere van de opening van enkele nieuwe gebouwen op het domein. 

Een masterplan is een voortdurend evoluerend, lange termijn, planningsinstrument. Waarom heb je dat nodig? Hoe groot moet je zijn, of willen worden om met een masterplan te werken? Sinds enkele jaren heeft de Hoge Rielen een Masterplan. Onder begeleiding van de Vlaamse Bouwmeester creëerde de Hoge Rielen op die manier een toekomstperspectief. Het plan geeft namelijk richtlijnen bij het verder verbouwen en renoveren van het domein en dit over een termijn van 20 tot 30 jaar. Nu rijst de vraag natuurlijk ‘waarom’ het van belang is dat men zulke langetermijnperspectieven bekijkt.

In deze sessie zoekt een keur aan masterplanners naar een antwoord: Studio Secchi-Viganò (masterplan De Hoge Rielen), Alexander Dierendonck (masterplan Giels Bos) en Els Nulens van Planners/ Blauwdruk (Masterplan Destelheide) stellen de respectievelijke masterplannen voor en gaan in dialoog over het wat, hoe, waarom van masterplanning. Moderator is Prof.Dr. Guy Châtel, UGent, hij begeleidde een studie over masterplannen voor scholen.

Programma

15.00 – 15.15 uur
Inleiding door Edith Wouters, artistiek coördinator van Ar-Tur en zaakvoerder van TEEMA architecten, en voorstellen van de deelnemers aan de workshop.

15.15 – 16.00 uur
Korte inhoudelijke en procesmatige voorstelling van enkele masterplannen.

  • Masterplan De Hoge Rielen door Secchi-Vigano
  • Masterplan Destelheide door Els Nulens (Blauwdruk)
  • Masterplan Giels Bos door Alexander Dierendonck (Dierendonck-Blancke)

16.00 – 17.00 uur
Gesprek onder leiding van Guy Châtel, professor UGent en auteur van de studie ‘Evaluatie- en redactieopdracht masterplannen in de scholenbouw’.

Doelgroep
Architecten, planners, schoolbestuurders, andere opdrachtgevers, enzovoort.

Locatie
Slaapbox LK3 op domein De Hoge Rielen te Kasterlee.

Inschrijven
Via beleefhogerielen.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s