Architectuurkaart Turnhout

Architectuur voor de Toekomst

Vlaanderen staat in de 21ste eeuw voor grote uitdagingen met onder meer het energie- en voedselvraagstuk, de druk op de schaarse open ruimte, de vraag naar werkgelegenheid en de vergrijzing. Bijzondere architectuur weet zich niet alleen te onderscheiden door haar uitstraling, maar ook door haar maatschappelijke betekenis in deze vraagstukken.

De regio rond Turnhout is het broeinest van de architectuur van de ‘Turnhoutse School’, het werk van een aantal regionale architecten uit de jaren 60 en 70. Hun laatmodernistische architectuur wordt tot het beste van de Golden Sixties in Vlaanderen gerekend. Maar ook meer recent is bijzondere architectuur gerealiseerd in Turnhout en nog steeds staan ambitieuze projecten op stapel.

Ar-Tur brengt op deze kaart bijzondere architectuur in Turnhout samen. De geselecteerde projecten illustreren hoe in de regio met architectuur en ontwerp wordt ingezet op prangende thema’s. Met projecten die tonen hoe we duurzamer met ruimte kunnen omgaan, energieverbruik kunnen terugdringen, een socialere stad kunnen maken, de relatie tussen stad en land kunnen verbeteren, kortom hoe we beter kunnen bouwen voor de toekomst.

Het drukwerk van de architectuurkaart werd gratis ter beschikking gesteld door Koninklijke Drukkerij Em. de Jong

GoogleMap_Architectuurkaart Turnhout

Een Reactie op “Architectuurkaart Turnhout

  1. Pingback: Bronnenlijst architectuur in de Kempen | Ar-Tur·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s