Traject geWOONte-breker

beeld geWOONtebreker1

De Stadsregio Turnhout, AR-TUR en de gemeente Beerse zoeken geWOONte-brekers*

*creatieve inwoners die hun licht willen laten schijnen op de uitdaging voor de toekomst: het nieuwe wonen

Woensdag 13 november vond de eerste denkavond plaats in Beerse. Dit was de aftrap van een langlopend traject over nieuwe woonvormen. Het verslag van de avond leest u op de website van de gemeente Beerse. Reserveer alvast woensdag 12 maart 2014 in uw agenda. Dan vindt de volgende publieke avond plaats. 

Een groene omgeving maakt wonen aangenaam, geeft rust, biedt ontspanningsmogelijkheden en meer. Helaas merken we dat er meer en meer van dat groen wordt opgeofferd voor nieuwe verkavelingen. Die nieuwe verkavelingen zijn nog steeds vaak vrij klassiek van vorm, waarbij op steeds kleiner wordende kavels gepoogd wordt een ideale woning neer te zetten. De woningen lijken geïnspireerd te zijn op het oude ideaalbeeld van wonen, namelijk een vrijstaande woning met alles erop en eraan en met een omheinde tuin.

Er is dus een spanningsveld tussen de vraag naar meer ‘ideale’ woningen en de vraag naar het behoud van groen. Kan een nieuwe woonvorm hierop een antwoord bieden? Kunnen we ons wonen aanpassen om zo meer groen te kunnen behouden? Kan een andere woonvorm ook zorgen voor meer sociaal contact en burensolidariteit?

In groep en onder professionele begeleiding wordt aan de slag gegaan om na te denken over ons wonen. Ar-Tur neemt plaats in de visiegroep die intensief bij het traject betrokken is. Het traject moet resulteren in een visualisatie van de principes van ons ‘toekomstig wonen’. Deze principes moeten toepasbaar zijn voor de hele Stadsregio. Ze kunnen dan gebruikt worden om concrete en te realiseren ontwerpen voor nieuwe wijken te maken.

Wil jij meedenken over Wonen in de Toekomst?
Meer informatie kun je verkrijgen bij Elle Verwaest – cultuurbeleidscoordinator Beerse (014 600 779 – elle.verwaest@beerse.be).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s