Bijdrage Ar-Tur in Kunsttijdschrift Vlaanderen

20140123_covergevuldvlaanderen_kunsttijdschriftvlaanderen

Het door Marc Dubois samengestelde themanummer ‘Gevuld Vlaanderen. Tussen stad en open ruimte’ van Kunsttijdschrift Vlaanderen houdt de Vlaamse nevelstad onder de loep. Het nummer bevat een artikel geschreven door de artistiek coördinator van Ar-Tur, Edith Wouters, naar aanleiding van het Landschapslab dat we in mei 2013 organiseerden.

‘Vlaanderen is volgebouwd’ is een van de meest gehoorde uitspraken. Het gebied tussen Noordzee en Maas wordt doorkruist met een netwerk van snelwegen met om de vijf à tien kilometer een afrit. Sinds 1945 hebben wij massaal de open ruimte in bezit genomen voor een diversiteit aan activiteiten. Het resultaat wordt omgeschreven als een ‘nevelstad’, een uitgespreide nederzetting waarbij de scherpe grenzen tussen stad en dorp zijn vervaagd. In dit themanummer worden verschillende aspecten van de ruimtelijke ordening behandeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s