Tentoonstelling Mobilia: design door Belgische architecten

Lou Jansen model Sarasen kinderstoel CR Lou Jansen_crop2

Kinderstoel Sarasen – Lou Jansen

In het Atomium in Brussel is nog tot 15 juni 2014 de tentoonstelling Mobilia te zien. In deze tentoonstelling worden meubelen getoond die door Belgische architecten zijn ontworpen. Een van de getoonde ontwerpen is de kinderstoel ‘Sarasen’ van Lou Jansen, een van de architecten van de Turnhoutse School. Het is de eerste keer dat dit meubel wordt tentoongesteld. 

Andere getoonde meubels zijn naar ontwerp van onder meer Robbrecht & Daem, Victor Horta, De Vylder Vinck Tailleu, Juliaan Lampens en Renaat Braem. De tentoonstelling MOBILIA volgt de ontwikkeling van 30 Belgische architecten en laat zien hoe de relatie tussen architectuur, interieurarchitectuur en meubilair in een eeuw is veranderd. Sinds 1900 waren er steeds meer architecten die kozen voor een omvattende creatieve aanpak. Ze realiseerden originele en exclusieve projecten waarin ze alles ontwierpen, van de gevel tot de deurklinken. De tentoonstelling maakt de balans op van deze traditie en van de manier waarop deze nu nog wordt toegepast.

De geëxposeerde stukken bestrijken 100 jaar Belgische architectuur- en designgeschiedenis. De gepresenteerde meubelen illustreren de manier waarop elke architect zijn stijl en ideeën vertaalt in het meubilair dat hij ontwerpt. Hoewel de tentoonstelling een periode bestrijkt die gaat van de Art Nouveau-periode tot nu, worden de stukken niet in chronologische volgorde getoond. De creaties, variërend van prototypes tot serieproducten, zijn gegroepeerd rond verschillende thema’s.

a_affiche Mobilia Atomium

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s