Publicatie: 100 jaar wonen in Turnhout (1995)

100 jaar wonen in Turnhout_omslag

Publicatie uit 1995 geschreven door Yves De Bont, waarin hij vertelt over de architectuur in Turnhout aan de hand van 27 woningen. 

Yves De Bont, 100 jaar wonen in Turnhout – architectuur van 1895 tot 1995, uitgeverij Roularta Books, 1995

  • Bestellen: u kunt dit boek uit 1995 nu online bestellen. Verkoopprijs: 10,60 euro (incl. 6% btw).

Dit boek zoekt naar de essentie van de architectuur, niet door moeilijke verhandelingen, maar door het verhaal van 27 woningen die 100 jaar wooncultuur in een provinciestad markeren. Generaties van architecten hebben zich ingezet. Enkele van hun realisaties spreken niet alleen aan, ze ‘zingen’ zelfs. Aan de hand van verzorgde plannen, van foto’s en van deskundige uitleg wordt u binnengevoerd in deze dialoog tussen bouwheer en architect, tussen ruimte en massa, tussen techniek en gevoel. Als aperitief wordt in ’10 stijlen’ het verband tussen de internationale en de lokale architectuurgeschiedenis verklaard. De tabellen en de kaarten vullen de beperkte informatie over Turnhoutse architectuur en stedebouw aan en zijn voor de kunstliefhebber een gids.

Yves De Bont is architect en lid van de Raad van Bestuur van AR-TUR. Hij was docent aan het Heilig Grafinstituut te Turnhout en werkte mee aan verschillende publicaties over architectuur, waaronder Architectuur in de golden sixties – de Turnhoutse School.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s