Filmreeks Moderne architectuur DOCOMOMO

famPleysiervoor huis

Familie Pleysier-Dries voor hun huis, uit de film Huiselijk Modernisme.

DOCOMOMO Belgium en CINEMATEK organiseren tussen 21 mei en 30 juni 2014 een filmreeks met enkele lezingen over moderne architectuur. De film Huiselijk Modernisme, die AR-TUR in 2009 maakte, is onderdeel van het programma. De film van regisseur Terenja van Dijk toont de getuigenis van de bewoners van drie eengezinswoningen, gebouwd door architecten van de Turnhoutse School eind jaren 1960, begin jaren 1970.

De film Huiselijk Modernisme wordt getoond op 14 en 23 juni, samen met de film Huisvesting Antwerpen Bouwt van G. Van Wingerden uit 1953, een optimistisch tijdsdocument met een hoog promotiegehalte over woningbouw uit de jaren 1950.

De filmreeks vindt plaats in CINEMATEK in Brussel. Andere films die getoond worden zijn onder meer The Pruitt-Igoe Myth (USA 2011), een documentaire over de teloorgang van de naoorlogse woningdroom, Het Rijksadministratief Centrum, histoire(s) d’une utopie á vendre (België 2007), Meeuwen Stervan in de Haven (België 1954), een spannende film met de het Kiel van Renaat Braem als decor, en Un été à droixhe (België 1997), een documentaire over de wijk in Luik naar ideeën van Le Corbusier.

Kijk voor het volledige programma en tickets op: www.docomomo.be en www.cinematek.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s