Films MOOOV

 

29-04-2014-the_human_scale_67000072_st_3_s-high

In mei en juni toont MOOOV in Utoplis te Turnhout twee interessante documentaires over stedelijkheid: op 18 mei The Human Scale en op 15 juni Sacro GRA. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van MOOOV

THE HUMAN SCALE
zondag 18 mei 2014 om 11.00 uur in Utopolis, 8 euro

Bijna 50% van de wereldbevolking leeft in stedelijke gebieden. In 2050 zal dit percentage gestegen zijn naar 80%. Het leven in een megastad is zowel intrigerend als problematisch. Vanwege deze levenswijze kampen we op dit moment al met zaken als brandstofschaarste, klimaatverandering, eenzaamheid en ernstige gezondheidsproblemen. Maar waarom? De Deense architect en hoogleraar Jan Gehl bestudeerde 40 jaar lang het menselijk gedrag in steden. Hij documenteerde hoe moderne steden menselijke interactie afstoten en is van mening dat we bij het bouwen van steden rekening zouden moeten houden met inbegrip, interactie en intimiteit.
> Lees meer en bekijk de trailer

SACRO GRA
zondag 15 juni 2014 om 11.00 uur in Utopolis, 8 euro

De GRA (Grande Raccordo Anulare) is de ringweg van Rome. Met dit portret van de periferie van de eeuwige stad toont Gianfranco Rosi een wereld die zich mijlenver van la dolce vita bevindt. De door Rosi zorgvuldig voorbereide observaties tonen stilstaande levens aan de rand van een voortrazende maatschappij. Ze doen zowel ontroerend, wonderlijk als vervreemdend aan. Een rivier van auto’s stroomt gestaag langs grazende schapen. Eerste documentaire ooit bekroond met de Gouden Leeuw voor Beste Film in Venetië.
> Lees meer en bekijk de trailer

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s