Provincie Antwerpen lanceert oproep innovatieve plattelandsprojecten

DW3B2295 kopie

De provincie Antwerpen organiseert op 6 juni de nieuwe oproep voor innovatieve plattelandsprojecten in het kader van het Programmadocument voor Plattelandsontwikkeling. Edith Wouters, artistiek coördinator van AR-TUR, geeft een korte presentatie over prikkelende voorbeelden. 

Het platteland is in volle ontwikkeling in onze provincie. Nieuwe uitdagingen bieden zich aan. De open ruimte staat onder druk door verpaarding, verdichting van het landschap, lokale energievoorziening, schaalvergroting van de landbouw en meer. Tegelijkertijd worden overheden geconfronteerd met mondigere burgers, die graag meebouwen aan het platteland. Door het ondersteunen van innovatieve plattelandsprojecten in het kader van het Programmadocument voor Plattelandsontwikkeling, PDPO III 2015 – 2020, wil de provincie Antwerpen hierop een antwoord bieden in samenwerking met Europa en Vlaanderen. De oproep voor projecten 2015 en Lokale Ontwikkelingsstrategieën voor nieuwe Leadergebieden wordt gelanceerd op 6 juni 2014.

De provincie nodigt je uit in de landloperskapel van Merksplas Kolonie om je te informeren en te inspireren. Vertegenwoordig jij een gemeente, gemeentelijke dienst, provinciale dienst of instelling, vzw of intergemeentelijk samenwerkingsverband, en heb je een innovatief idee voor het Antwerpse platteland? Schrijf je dan zeker in voor deze leerrijke namiddag!

Programma
14.30 – 15.10: Het Provinciaal PlattelandsOntwikkelingsPlan
15.10 – 15.20: Lancering oproep plattelandsontwikkelingsprojecten
15.20 – 15.30: Lancering oproep Lokale Ontwikkelingsstrategieën
15.30 – 16.30: Smaakmakers: inspirerende voorbeelden
16.30: Receptie met hoeve- en streekproducten

Wanneer: 6 juni 14.30 uur – 17.oo uur
Waar: Merksplas Kolonie, landloperskapel (Kapelstraat, Merksplas)
Inschrijven tot uiterlijk 26 mei. Stuur een mailtje naar Lisbeth Hoefkens: lisbeth.hoefkens@admin.provant.be.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s