Wonen in de Kempen: AR-TUR zoekt gerealiseerde projecten

gemeenten_IOK_gemeenten_2

In 2014 presenteert AR-TUR, het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen, een Architectuurkaart Wonen voor de regio Kempen. De architectuurkaart past in een reeks die AR-TUR maakt om architectuur in de Kempen onder de aandacht te brengen. Eerder verscheen al een architectuurkaart voor Turnhout en binnenkort presenteert AR-TUR een editie met projecten van de Turnhoutse School.

Op de geplande Architectuurkaart Wonen nemen we recente architectonische projecten op rond het thema ‘wonen’. We nodigen architecten en andere betrokkenen uit om woonprojecten van bijzondere architecturale kwaliteit in te zenden die gerealiseerd zijn in de periode sinds 2000 in de regio Kempen. We moedigen daarbij expliciet de inzending aan van innovatieve woonprojecten, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, als alternatief voor de verspillende ruimteconsumptie, collectief wonen, vermenging van functies en/of vernieuwende woonzorgconcepten. Maar ook bijzondere particuliere woningen zijn welkom.

Voor de architectuurkaart zal een selectiecommissie een beperkt aantal projecten kiezen. De Architectuurkaart Wonen wordt gratis verspreid in de Kempen, onder meer via diensten Toerisme en cultuurcentra, om hiermee een breed publiek te bereiken. Daarnaast heeft AR-TUR de ambitie haar online architectuurgids (databank) de komende jaren verder te vernieuwen en te actualiseren. Hiervoor zal eveneens een selectie van de ingezonden projecten worden gebruikt.

Inzenden
U kunt uw projecten insturen via dit online formulier.

Praktische richtlijnen

  • Wij vragen u de meest innoverende en bijzondere projecten te selecteren. Daarom stellen we in principe een maximum van 5 in te zenden projecten per bureau.
  • De projecten moeten gerealiseerd zijn na 2000. Ook projecten die op dit moment gebouwd worden en binnenkort opgeleverd, kunnen eventueel worden toegevoegd.
  • Onze interesse gaat uit naar projecten rond het thema Wonen in de regio Kempen. We houden hiervoor de regio aan van de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK): zie bovenstaande kaart. De projecten kunnen gerealiseerd zijn door ontwerpers van binnen of buiten de regio, uit binnen- of buitenland.

Deadline
De verlengde inzendtermijn loopt tot woensdag 13 augustus 2014.

Met vragen kunt u terecht bij Nele Coppieters via info@ar-tur.be.

Wij zien uit naar jullie inzendingen!

Woning met advocatenkantoor, kanaalzone Turnhout. Architecten Nagels - Verbraeken. Foto: Rudy van der Auwera

Woning met advocatenkantoor, kanaalzone Turnhout. Architecten Nagels – Verbraeken. Foto: Rudy van der Auwera

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s