Lezing Marie-José Van Hee

DW3B8299 kopie

VERSLAG – Op dinsdag 30 september gaf architecte Marie-José Van Hee een lezing in de reeks Less is More: minder ruimte vraagt om meer architectuur. Deze lezingenreeks over duurzaam ruimtegebruik wordt georganiseerd door Kamp C, provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen, en AR-TUR, centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen. Peggy Totté en Els Nulens maakten een beeldend verslag van de avond, Bart Van der Moeren maakte foto’s. Bekijk verslag en foto’s hieronder. 

‘Understanding the inspiration that lies in humanity’s countless forms of expression; working based on our hands, eyes, feet, stomach, and our movements, and not on statistical norms and rules created according to the most-cases principle – that is the way to a varied and humane architecture.’
– Jørn Utzon

Onder de titel HUIS HOUDEN sprak Marie-José Van Hee over haar werk, waarin ze steeds tracht een tijdloze en humane architectuur te creëren. De architecte heeft een indrukwekkend oeuvre met onder meer de Markthal in Gent in samenwerking met Robbrecht en Daem, en de bijzondere patiowoning in Opwijk die vorig jaar de provinciale architectuurprijs van Vlaams-Brabant won.

Marie-José Van Hee (1950) begon haar eigen architectenbureau in Gent in 1975. Ze is professor architectonische vormgeving aan het Sint-Lucas in Gent en gaf lezingen in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

 

Deze lezing is onderdeel van de reeks Less is More: minder ruimte vraagt om meer architectuur. Klik op onderstaande banner voor een overzicht van de gehele reeks.

LessIsMore_banner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s