AR-TUR zoekt een stagiair(e)

Heizijdse Velden, Turnhout

Heb jij een passie voor architectuur, stedenbouw of ruimtelijke planning? Heb je organisatietalent en wil je dit verder ontwikkelen? En wil je meedraaien in een klein, ambitieus architectuurcentrum in de Kempen? Dan hebben we de ideale studentenstageplek voor jou.

AR-TUR is het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen.
AR-TUR levert via prikkelende initiatieven en ontwikkelingstrajecten een bijdrage aan een klimaat waarin kwalitatieve architectuur, stedelijkheid en landschap een vanzelfsprekende plaats krijgen.
AR-TUR werpt zich op als een vrijhaven en als een inspiratieplatform voor professionele actoren en voor het brede publiek.

In 2014 werken we aan de trajecten Landschap, Wonen, Opdrachtgeverschap, Duurzaamheid, Publieksvorming en starten we AR-TUR in opdracht. In het najaar organiseren we hierbinnen verschillende activiteiten zoals lezingavonden en een tentoonstelling, we presenteren architectuurkaarten, stellen publicaties samen en organiseren een publieksmoment rond Wonen. In het kader van deze activiteiten en de voorbereidingen voor het programma van 2015 biedt AR-TUR een stageplek aan van 2 dagen per week (in overleg mogelijk uit te breiden tot 3 of 4 dagen per week).  

Functieomschrijving:

 • Je ondersteunt de projectleider bij het organiseren van de activiteiten van AR-TUR. Je helpt bij de inhoudelijke voorbereiding en bij de praktische productie. Daarnaast zorg je voor de administratieve opvolging en communicatie. Onder begeleiding van de projectleider krijg je een of meerdere projecten onder je hoede.
 • Je ondersteunt het team van AR-TUR bij de inhoudelijke voorbereiding van de activiteitentrajecten in 2015. Je verzamelt informatie, volgt de actualiteit in architectuur en ruimtelijke ordening in de regio op, inventariseert ontwikkelingen en actoren en rapporteert hierover aan het team.

Profiel:

 • Je hebt kennis van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur en/of ruimtelijke planning.
 • Je hebt organisatietalent en wil dit graag verder ontwikkelen.
 • Je bent flexibel en communicatief.
 • Je kunt zelfstandig werken en neemt initiatief.
 • Je bent enthousiast en een teamplayer.
 • We zoeken in principe iemand voor 2 dagen per week. In overleg is dit eventueel uit te breiden tot 3 of 4 dagen per week.
 • Je bent liefst beschikbaar vanaf september 2014. De duur van de stageperiode bepalen we in overleg. We hopen iemand te vinden voor minimaal 3 maanden. 

Aanbod:

 • Ervaring met het organiseren van projecten rond architectuur en ruimtelijke ordening om zowel het vakpubliek als het brede publiek te sensibiliseren en te inspireren. Je kunt actief deelnemen aan alle stappen van de organisatie en uitvoering van het project en krijgt verantwoordelijkheid binnen een professionele werkomgeving.
 • Een interessante en leuke werkplek op het bureau van AR-TUR in Cultuurcentrum De Warande in Turnhout.
 • We vergoeden je kosten van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.

Solliciteren:

Stuur je CV en motivatiebrief naar evelien.pieters@ar-tur.be. Insturen kan t/m 17 augustus 2014. Geef bij je sollicitatie aan hoeveel dagen per week je beschikbaar bent. Als we je uitnodigen voor een gesprek, kom je meer te weten over onze werking en zoeken we uit of we een goede match zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s