Architectuur bezoeken: Proyecto Roble, Berkel-Enschot

E02-South garden 2012081633_36

AR-TUR organiseerde op dinsdag 17 maart 2015 in samenwerking met Kamp C en Dinamo een uitstap naar een bijzonder gebouw in Berkel-Enschot (NL). De architecten van het bureau Équipe vertelden hier eerder over in de lezingenreeks over duurzaam bouwen.

Proyecto Roble, het nieuwe kantoor van Van Helvoirt Groenprojecten in Berkel-Enschot bij Tilburg, is een rood kantoorgebouw met een groen verhaal. Bij het project staat bewust bouwen en duurzaamheid in alle facetten en op alle schaalniveaus hoog in het vaandel.

Met een uniek groendak dat is ingericht als helofytenfilter, klimmers als zonwering, een vijver voor daglichtreflectie, het gebouw ontworpen volgens de principes van Cradle-to-Cradle en gericht op Feel Good en Samen-werken. Ook het maatwerk interieur is volgens dezelfde uitgangspunten ontworpen. Het gebouw en de bedrijfsvoering werken goed samen. Zo verwarmt een leemkachel het gebouw, gestookt met eigen snoeiafval. En in het rioolsysteem wordt urine afgevangen en verwerkt tot rozenmest.

De eigenaar vertelt je hoe zijn droom werkelijkheid werd, en de enthousiaste architecten van Équipe uit Amsterdam vertellen je hoe dit bijzonder gebouw op deze mooie locatie tot stand kwam dankzij een andere manier van nadenken over bouwen. We praten na in het proeflokaal van de Koningshoeven bij de abdij aan de rand van Tilburg.

Praktisch
dinsdag 17 maart
vertrek om 13 uur op de Parking Stadspark Turnhout, hoek Graatakker-Ringlaan, aankomst omstreeks 19 uur
inschrijven via Dinamo
uiterste inschrijvingsdatum: 3 maart 2015
24 euro (inbegrepen: bus, fooi, rondleiding door de architecten, koffie/thee/abdijbier)
i.s.m. Dinamo en Kamp C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s