Open oproep Kleinschalig wonen

campagnebeeld_nieuwe_indiendatum_klein

Houten chalets en vertimmerde woonwagens. Veel mensen die op voormalige campingsites of in weekendverblijfparken wonen, hebben het niet zo comfortabel. De provincie Vlaams-Brabant maakt niet alleen werk van het wettelijke kader met het Provinciale Ruimtelijke Uitvoeringsplan ‘Weekendverblijven, campings en residentiële woonwagenterreinen’, ze wil ook wat doen aan de woonkwaliteit. Daarom doet de provincie een open oproep:

Kleinschalige wooneenheden
Ontwerp kleinschalige wooneenheden van 80m² en 240m³ groot, vast of verplaatsbaar. Op twee voormalige campingsites in Zemst en Huldenberg komen er telkens een tiental eenheden die sociaal verhuurd worden. Alle geslaagde ontwerpen bundelt de provincie in een referentiecatalogus. Daaruit kunnen zowel bewoners van de voormalige campings en weekendverblijfzones als andere geïnteresseerden bestellen.

Meer info
Kan je goochelen met ruimte? Ben je architect en schuw je geen creatieve uitdaging? Zet je dan aan de ontwerptafel en geef je ideeën vorm. De indiendatum is verlengd tot 4 mei 2015.  
www.vlaamsbrabant.be/kleinschaligwonen.

2 Reacties op “Open oproep Kleinschalig wonen

  1. Dag Elise,
    De Provincie Vlaams Brabant maakte met de resultaten van deze oproep een publicatie, zie https://centrum.ar-tur.be/2016/02/03/publicatie-kleinschalig-wonen-als-oplossing-voor-maatschappelijke-uitdagingen/.
    Daar kun je al eens verder lezen over deze prijsvraag uit 2015 en de lessen die men er toen uit trok. Ik heb de link naar de website van de Provincie Antwerpen daar vernieuwd, want die was inmiddels niet meer juist zag ik.
    Succes en groet!

  2. Hip en in! Maar helaas nog niet in West-Vlaanderen(Brugge). Of toch? Wij zijn als particulier – wij niet alleen – zoekende naar zulke projecten. Graag advies.!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s