Beeldcolumn: de wachttuin

In 2015 geven we een nieuwe vorm aan onze column in de Suikerkrant. Fotograaf Dries Luyten kijkt in opdracht van AR-TUR naar alledaagse situaties en brengt die in verband met actuele ruimtelijke thema’s. Deze column verscheen in januari in de Suiker.

3_20141129ARCHITECTUUR_DRIESLUYTEN_website

De wachttuin
Als vanouds is de tuin naast de vrijstaande woning een optie op de toekomst. Het is een wachttuin, klaar om verkaveld te worden zodra de kinderen of kleinkinderen er nood aan hebben, of een sterfgeval de verkoop triggert. De ontwikkeling van woongebieden en het verlies aan open ruimte is in Vlaanderen dan ook vaak nog een sluipend proces, waaraan geen bewust beleid ten grondslag ligt.

AR-TUR zoekt samen met de Stadsregio Turnhout in het inspiratietraject GeWOONtebreker naar woonconcepten die kansen bieden om meer mensen te huisvesten met behoud van open ruimte. Meer lezen? Download het Cahier #2 – Wonen hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s