Beeldcolumn: Zonnepanelen

HERENTALS_DRIESLUYTEN_feb Architectuur, of de gebouwde omgeving, is zo alomtegenwoordig dat we er geen oog meer voor hebben. Daar brengen we verandering in. Fotograaf Dries Luyten kijkt in opdracht van AR-TUR naar alledaagse situaties en brengt die in verband met actuele ruimtelijke thema’s. De beeldcolumns verschijnen als de reeks Oog voor architectuur in de Suiker.

Zonnepanelen
Waar je ook kijkt, zie je zonnepanelen op de daken van gebouwen. Dat er niet altijd even efficiënt mee wordt omgesprongen, blijkt uit het feit dat op sommige plekken zelfs panelen zijn geplaatst in tegenovergestelde richting, op de hellende vlakken aan beide zijden van de weg. Je kan je bovendien de vraag stellen hoe duurzaam het is om een ‘passiefhuis’ te bouwen op het platteland, ver van alle openbaar vervoer.

In de lezingenreeks ‘Duurzaam bouwen’ zoekt AR-TUR ook dit jaar vanaf maart samen met Kamp C, het Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen & Wonen, naar een integrale visie op duurzaam bouwen.

Een Reactie op “Beeldcolumn: Zonnepanelen

  1. Vroeger was het inderdaad dat de positie van de zonnepanelen niet optimaal was. Gelukkig zijn de zonnepanelen leveranciers van tegenwoordig zich veel beter bewust van de verhouding tussen het rendement van de zonnepanelen en de positionering ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s