CAST in Tilburg organiseert inspiratielezing transformeren kerken

wjs_5466_1422875611

Onze collega’s van het Tilburgse architectuurcentrum CAST organiseren op donderdag 26 februari een lezingavond over het transformeren van leegstaande religieuze gebouwen. Veel kerken staan leeg, en daar komen er meer bij: de komende jaren worden in het Bisdom Den Bosch ongeveer honderd kerken aan de eredienst onttrokken. De katholieke identiteit van Tilburg is veranderd, wat betekent dat voor de stad? En wat betekent dat voor de bijbehorende gebouwen? Wat komt er voor in de plaats?

De avond start met een korte introductie over de problematiek van de leegstand van religieus erfgoed in Brabant door Gerard Vrenken (bestuurslid Vereniging Brabantse Gemeenten). Daarna zullen drie sprekers uit verschillende disciplines het publiek inspireren. Paul Spapens is cultuuronderzoeker, gespecialiseerd immaterieel erfgoed en goed bekend met de eigenheid van de Tilburgers. William Arfman deed aan de UvT onderzoek naar de dynamiek van hedendaagse collectieve herdenkingsrituelen in Nederland en is nu postdoctoraal onderzoeker aan de VU Amsterdam. Jasper van Deurzen werkt als procesmanager aan de herbestemming van specifieke kloosters en kerken in Noord-Brabant. Na de lezingen krijgt het publiek de kans te reageren.

Datum: 26 februari 2015
Tijd: 19.30 uur inloop, 20.00 uur aanvang
Locatie: Wijkcentrum De Poorten, Hasseltstraat 194, 5046 LP Tilburg. Wijkcentrum De Poorten is gevestigd in de voormalige Hasseltse kerk, herontworpen door het Tilburgse bureau Luijten Smeulders architecten.

Meer lezen en aanmelden op de website van CAST.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s