Beeldcolumn: zorgwonen

Architectuur, of de gebouwde omgeving, is zo alomtegenwoordig dat we er geen oog meer voor hebben. Daar brengen we verandering in. Fotograaf Dries Luyten kijkt in opdracht van AR-TUR, het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen, naar alledaagse situaties en brengt die in verband met actuele ruimtelijke thema’s. Deze beeldcolumn verscheen in maart 2015 in de Suiker

HOOGSTRATENWORTEL_DRIESLUYTEN1_web

Tegen 2050 verwachten we in Vlaanderen 800.000 extra 65-plussers en 300.000 extra inwoners die ouder zijn dan 85 jaar. Dit project in Hoogstraten toont aan hoe verdichting van onze woonomgeving hand in hand kan gaan met de bestaande bebouwing en experimenteert met andere vormen voor (zorg)wonen.

In het WOONLABO later dit voorjaar zal AR-TUR samen met Stadsregio Turnhout zoeken naar woonconcepten die kansen bieden om meer mensen
met behoud van open ruimte te huisvesten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s