CAHIER #3 Duurzaam ruimtegebruik

CAHIER #3 bevat de verslaglegging van de lezingenreeks Less is More – minder ruimte vraagt om meer architectuur. Deze reeks organiseerden Kamp C en AR-TUR in 2014.

De druk op de open ruimte in Vlaanderen is groot. En met de enorme woningbouwopgave waarvoor we staan, wordt deze alleen maar groter. Hoe kunnen we duurzaam en inventief omgaan met de schaarse ruimte? En hoe draagt goede architectuur hieraan bij? Hoe kun je de stijgende woonvraag en het duurzaam ruimtegebruik op elkaar afstemmen? Is het enkel een kwestie van (her)verdelen van de ruimte of gaat het om het vastleggen van prioriteiten?

Kamp C, provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen, en AR-TUR, centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen, organiseerden in 2014 een lezingenreeks over duurzaam ruimtegebruik. De sprekers waren Thomas Rau (RAU architecten), Leo Van Broeck (BOGDAN & VAN BROECK), Ruut van Paridon (Van Paridon x de Groot landschapsarchitecten), Erik Wieërs (Collectief Noord architecten), Daniëlle Segers en Huib van Zeijl (Équipe voor architectuur en urbanisme), Marie-José Van Hee (Marie-José Van Hee architecten), Dimitri Minten en Tim Vekemans (RE-ST architecten).

In dit CAHIER leest u de verslaglegging van de lezingenreeks Less is more – minder ruimte vraagt om meer architectuur. Peggy Totté en Els Nulens schreven de korte verslagen van elke lezing. Wieland De Hoon bracht verslag uit van de afsluitende debatavond, waarin de sprekers met elkaar in gesprek gingen over een visie voor de toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s