Beeldcolumn: Energielandschappen

Architectuur, of de gebouwde omgeving, is zo alomtegenwoordig dat we er geen oog meer voor hebben. Daar brengen we verandering in. Fotograaf Dries Luyten kijkt in opdracht van AR-TUR naar alledaagse situaties en brengt die in verband met actuele ruimtelijke thema’s. Deze beeldcolumn verscheen in april 2015 in de Suiker

WORTELMERKSPLASTURNHOUT_DRIESLUYTEN2_web

Energielandschappen zijn landschappen waarin nadrukkelijk te zien is dat er energie wordt opgewekt. Moderne energielandschappen zijn bijvoorbeeld windmolenparken, zonne-energieparken en biomassa-akkers en -installaties. In biomassainstallaties wordt organisch materiaal, afkomstig van planten, bomen of dierlijke mest omgezet in warmte en elektriciteit. In tegenstelling tot bij fossiele brandstoffen halen planten en bomen door groei en nieuwe aanplant evenveel CO2 uit de lucht als er bij verbranding weer vrijkomt. Het totale proces is dus CO2-neutraal, maar laat wel sporen na in het landschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s