Beeldcolumn: de Blokskens

Architectuur, of de gebouwde omgeving, is zo alomtegenwoordig dat we er geen oog meer voor hebben. Daar brengen we verandering in. Fotograaf Dries Luyten kijkt in opdracht van AR-TUR naar alledaagse situaties en brengt die in verband met actuele ruimtelijke thema’s. Deze beeldcolumn verscheen in mei 2015 in de Suiker

DEBLOKSKENS_DRIESLUYTEN5_web

Her en der verrijzen in de Kempen inspirerende voorbeelden van woonomgevingen die aandacht hebben voor het beperken van de ruimtelijke voetafdruk. Buurschap De Blokskens aan de rand van het natuurgebied  Willeboorden in Zandhoven is er één van. Het ontwerp van het Nederlandse architectenbureau Happel Cornelisse Verhoeven voorziet in een drietal nieuwe ‘blokskens’ die in maat en schaal aansluiten bij de sobere architectuur van een rij bestaande arbeiderswoningen en een parallel geplaatst schuurtje uit 1842, die mee worden opgenomen in het ensemble. De nieuwe volumes staan enigszins gedraaid ten opzichte van elkaar, zodat de tussenruimte een intiem karakter krijgt met behoud van uitzicht naar het natuurgebied.

 In het WOONLABO later dit jaar zal AR-TUR samen met Stadsregio Turnhout zoeken naar woonconcepten die kansen bieden om meer mensen met behoud van open ruimte te huisvesten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s