beeldcolumn: levenslang wonen

oudturnhoutDEARK_DRIESLUYTEN7_s

Architectuur, of de gebouwde omgeving, is zo alomtegenwoordig dat we er geen oog meer voor hebben. Daar brengen we verandering in. Fotograaf Dries Luyten kijkt in opdracht van AR-TUR naar alledaagse situaties en brengt die in verband met actuele ruimtelijke thema’s. Deze beeldcolumn verscheen in de zomereditie 2015 in de Suiker

Her en der verrijzen in de Kempen inspirerende voorbeelden van woonomgevingen met aandacht voor het beperken van de ruimtelijke voetafdruk. In Oud-Turnhout realiseerde sociale huisvestingsmaatschappij De ARK zes toegankelijke huurwoningen in een niet alledaags concept van de hand van MAX8 architecten. De woningen – elk met een inkomdeur in een herkenbare kleur – zijn gebundeld rond een gezellig binnenplein met gemeenschappelijke fietsenberging. De woningen zijn gebouwd volgens het principe van levenslang wonen, met brede deuren en aangepaste badkamer, en een schuifwand die de slaapkamer met de woonkamer verbindt. De overstekende dakplaat geeft een overdekte doorgang langs de gevels aan het binnenplein, en aan de tuinzijde een schaduwrijk terras.

In het WOONLABO later dit jaar zal AR-TUR samen met Stadsregio Turnhout zoeken naar woonconcepten die kansen bieden om meer mensen met behoud van open ruimte te huisvesten.

Dit project staat ook op de Architectuurkaart Wonen in de Kempen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s