Beeldcolumn: verkavelingen

Architectuur, of de gebouwde omgeving, is zo alomtegenwoordig dat we er geen oog meer voor hebben. Daar brengen we verandering in. Fotograaf Dries Luyten kijkt in opdracht van AR-TUR naar alledaagse situaties en brengt die in verband met actuele ruimtelijke thema’s. Deze beeldcolumn verscheen in de september in de Suiker

Foto: Dries Luyten

Foto: Dries Luyten

Een lappendeken van verkavelingen, zo ziet Vlaanderen er uit vanuit de lucht. Meer en meer verouderde villa’s geraken niet meer verkocht wegens te duur om te verbouwen en ver van het openbaar vervoer, terwijl alle groen langzamerhand wordt opgesoupeerd. De droom van een eigen woning op een lapje groen dreigt een nachtmerrie te worden. Tenzij we het roer omdraaien, nu het nog kan…

In het WOONLABO organiseert AR-TUR samen met Stadsregio Turnhout en de Universiteit van Hasselt een workshop op maandagavond 31 augustus en een ‘wijk voor één dag’ op zaterdag 5 september waarbij we experimenteren met nieuwe, meer duurzame vormen van verkavelingen. Het project is een voortzetting van het traject geWOONtebreker dat op initiatief van de gemeente Beerse, en samen met AR-TUR, Tri.zone en de Stadsregio Turnhout, werd uitgevoerd in 2013 en 2014. De Universiteit Hasselt toont de resultaten van deze workshops vanaf 20 oktober 2015 bij het Vlaams Architectuurinstituut in deSingel in Antwerpen als een van hun verkavelingsverhalen. De opgestarte verhalen worden in de loop van de tentoonstelling bijgeschaafd door experten en bezoekers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s