Gespreksavond duurzame transformatie

Op dinsdag 17 november sloten we de lezingenreeks Duurzame Transformatie af die Kamp C en AR-TUR in 2015 organiseerden. De sprekers van de reeks kwamen opnieuw samen en gingen met elkaar in gesprek. Het verslag volgt binnenkort, bekijk hieronder alvast de foto’s. 

Foto’s: Bart Van der Moeren

Tijden veranderen. Onze wensen voor comfort, ideeën over wonen, de economische omstandigheden, de manieren waarop we ruimtes gebruiken en ons inzicht over een duurzame omgeving zijn in de loop van de jaren drastisch gewijzigd. Om Vlaanderen leefbaar te houden en niet alle open ruimte en materialen te verkwisten, zullen we slimmer moeten bouwen binnen de bestaande contouren van steden, wijken, dorpen en gebouwen.

Hoe maken we de bestaande gebouwde omgeving geschikt voor de toekomst? Hoe kunnen de geschiedenis en de verhalen van een plek bijdragen aan een hogere kwaliteit? Hoe blazen we nieuw leven in bestaande structuren? En op welke manier geven we die veranderingsprocessen duurzaam vorm? Op deze vragen zoeken AR-TUR en Kamp C antwoorden in de lezingenreeks in 2015. In zes avonden verkenden we duurzame transformaties op diverse schaalniveaus: gebouw en landschap, dorpskern, verkaveling, industriesite en interieur.

Op deze laatste avond gingen alle sprekers van de reeks met elkaar in gesprek. Dit zijn: Ward Verbakel (plusofficearchitects), Bert Dirrix (diederendirrix architecten en Spoorbouwmeester NL), Bram Aerts (TRANS architectuur | stedenbouw), Marc Martens (procesbegeleider Turnova), Paul Verhoeven (Happel Cornelisse Verhoeven Architecten), Christophe Vandevoort (Ruimte Vlaanderen), Ingrid van Herel (ervenconsulent Het Oversticht), Berno Strootman (Strootman Landschapsarchitecten), Marijn van de Weijer (ArcK, Universiteit Hasselt), Jelle Vandendriessche (projectontwikkelaar Re-Vive), Lionel Billiet (ROTOR Deconstruction), Jan Jongert (Superuse Studios). De gespreksleider is Tim Vekemans (RE-ST architecten).

Praktisch
Locatie: Tuinzaal, de Warande, Warandestraat 42, Turnhout.
Datum: dinsdag 17 november 2015
Tijd: 20.00 – 22.15 uur
Inkom: 5 euro, ter plekke te betalen
Reserveren: inschrijven via deze link.
Andere lezingen in de reeks: 

kaart transformatie web-1kaart transformatie web-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s