Lezing Duurzame Transformatie: Interieurs en materialen

Op dinsdag 20 oktober de laatste lezingenavond van de reeks van Kamp C en AR-TUR: Duurzame Transformatie. Deze avond heeft als thema interieurs en materialen. Lionel Billiet (ROTOR Deconstruction) en Jan Jongert (Superuse Studios) spreken over recyclage van interieurs en materialen. De avond vindt plaats in Kamp C in Westerlo.

Rotor Deconstruction

Rotor Deconstruction

Lionel Billiet is onderzoeker bij ontwerp- en onderzoekscollectief ROTOR in Brussel. ROTOR startte na 10 jaar onderzoek over materiaalstromen in de industrie en de bouwpraktijk het spin-off project ROTOR Deconstruction. Dit project ontmantelt en verkoopt herbruikbare materialen uit kwalitatieve gebouwen die gesloopt of getransformeerd worden. Dit gaat van bouwelementen als deuren, ramen en lichtarmaturen tot uitzonderlijke gebouwdelen. Lionel vertelt over het onderzoek dat leidde tot ROTOR Deconstruction en de huidige werking van het bedrijf.

Oogstkaart Superuse Studios

Oogstkaart Superuse Studios

Jan Jongert is oprichter van Superuse Studios in Rotterdam. Superuse Studios voorheen 2012Architecten, is nationaal en internationaal bekend voor zijn innovatieve design aanpak en pionier op het gebied van duurzaam design. Superuse Studios ontwerpt en bouwt al bijna twintig jaar bij voorkeur met behulp van hergebruikte materialen. Zij stimuleren dit principe door de ontwikkeling van diverse kennisplatforms, zoals oogstkaart.nl waar iedereen toegang heeft tot deze opnieuw te gebruiken materialen.

Praktisch
Locatie: Kamp C, Britselaan 20, 2260 Westerlo.
Datum: dinsdag 20 oktober 2015
Tijd: 20.00 – 22.15 uur
Inkom: 5 euro, ter plekke te betalen
Reserveren: inschrijven via deze link.
Andere lezingen in de reeks. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s