Platform Architectuurcultuur: Cultuur als vliegwiel voor innovatie

AR-TUR maakt deel uit van het Platform Architectuurcultuur, een samenwerking tussen culturele organisaties in de architectuursector. Naar aanleiding van de Avond van de Architectuur op 10 oktober 2015 in deSingel, werd de visie en de aanpak van de initiatieven architectuurcultuur tegen het licht gehouden door experten en actoren van binnen- én buiten het werkveld.

Dit resulteerde onder meer in de productie van drie korte videogesprekken. Hierin lichten Henk Ovink (Rebuild By Design, eerste Watergezant Nederland), Anna Rispoli (kunstenaar), Wim Dries (burgemeester Genk) en Nicolas Bearelle (ceo Re-Vive) toe hoe zij aankijken tegen de veranderingen in de maatschappij en de impact daarvan op de ontwerpwereld, en wat volgens hen de rol kan zijn van cultuur voor maatschappelijke innovatie.

Deze videostatements zijn gemaakt door filmmaker Roel van Tour, in opdracht van het Vlaams Architectuurinstituut in samenwerking met Architecture Workroom, voor het Platform Architectuurcultuur.

Lees ook de ambitienota die elf Vlaamse en Brusselse culturele organisaties uit de architectuursector, waaronder AR-TUR, gezamenlijk opstelde.

Ambitienota

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s