Projectsubsidie voor Kempenatlas

kempenatlas facebook

Goed nieuws! AR-TUR ontvangt in het kader van het Kunstendecreet van de Vlaamse overheid een projectsubsidie voor het project Kempenatlas. AR-TUR brengt er de ruimtelijke kwaliteiten van de Kempen helder in kaart met een boek en een tentoonstelling.

Het project levert een ambitieus standaardwerk op zodat toekomstige projecten zich hierop kunnen laten inspireren, nu een heleboel maatschappelijke uitdagingen als demografische samenstelling, energie- en voedselvoorziening het aanzien van de regio beginnen te veranderen.

Het boek wordt opgebouwd rond verschillende thema’s. Elk thema focust op een ruimtelijke eigenschap, een structurerend systeem, een representatief fenomeen. Elk thema vormt een kaartlaag. Elk thema wordt ondersteund door een essay van een betrokken expert. Dit essay kadert het thema binnen de actuele context, schetst de impact ervan op de regio en ontrafelt de evolutie en geschiedenis.

In de tentoonstelling besteden we bijzondere aandacht aan het betrekken van de bezoekers en aan het dynamiseren van de inhoud. We zoeken het hiervoor ook buiten de expositiezaal: tijdens de tentoonstelling organiseren we prikkelende publieksactiviteiten op en over de aangehaalde plekken in de regio. Het is de bedoeling dat boek en tentoonstelling elkaar aanvullen.

Daarnaast selecteren we 20 plekken of ‘cases’. Een case kan een bijzondere plek binnen één bepaald systeem verduidelijken of net een generieke sample vertegenwoordigen, representatief voor het deelsysteem.

Het project Kempenatlas – boek en tentoonstelling – ontstaat in een samenwerking tussen AR-TUR (Edith Wouters en Evelien Pieters), Universiteit Antwerpen (Maarten Van Acker) en Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete (Bas Van der Veken), die in een kerngroep zetelen.

Voor de publicatie wordt verder samengewerkt met uitgeverij Public Space (Joeri De Bruyn) en voor de tentoonstelling op de Dienst Tentoonstellingen van cultuurhuis de Warande (Annelies Nagels).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s