CAHIER #5 Duurzame transformatie

vooromslag #5Cahier #5 bevat het verslag van de lezingenreeks Duurzame transformatie.

Tijden veranderen. Onze wensen voor comfort, ideeën over wonen, de economische omstandigheden, de manieren waarop we ruimtes gebruiken en ons inzicht over een duurzame omgeving zijn in de loop van de jaren drastisch gewijzigd. Om Vlaanderen leefbaar te houden en niet alle open ruimte en materialen te verkwisten, zullen we slimmer moeten bouwen binnen de bestaande contouren van steden, wijken, dorpen en gebouwen.

Hoe maken we de bestaande gebouwde omgeving geschikt voor de toekomst? Hoe kunnen de geschiedenis en de verhalen van een plek bijdragen aan een hogere kwaliteit? Hoe blazen we nieuw leven in bestaande structuren? En op welke manier geven we die veranderingsprocessen duurzaam vorm? Op deze vragen zochten AR-TUR en Kamp C antwoorden tijdens de lezingenreeks in 2015. We verkenden duurzame transformaties op diverse schaalniveaus: gebouw en landschap, dorpskern, verkaveling, industriesite en interieur.

Dit cahier bevat het verslag van de lezingenreeks Duurzame transformatie en het afsluitende debat, waarin de sprekers met elkaar in gesprek gingen over een visie voor de toekomst. We verwelkomden volgende sprekers: Paul Verhoeven, Christophe Vandevoort, Ingrid Van Herel, Ward Verbakel, Berno Strootman, Marijn Van De Weijer, Bram Aerts, Bert Dirrix, Marc Martens, Lionel Billiet, Jan Jongert. De gespreksleider was Tim Vekemans.

Kamp C is het provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen en AR-TUR is het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s