Oog voor architectuur. Tussen E’ven en A’pen

beeldcolumn1_verkleindvoorwebArchitect, schrijver en fotograaf Joep Gosen legt in opdracht van AR-TUR actuele ruimtelijke thema’s vast en vertelt over alledaagse situaties in de Kempen. Het resultaat vindt u maandelijks in het tijdschrift Suiker. In de maand januari brengt hij wegrestaurant Carestel over de E40 in beeld dat binnenkort afgebroken wordt.

Tussen E’ven en A’pen
Het wegrestaurant over de E34 werd net na de oliecrisis gebouwd. Autosnelwegen waren toen nog een teken van vooruitgang! Veertig jaar later denken we daar enigszins anders over. De ‘Carestel’ wordt over een kleine maand afgebroken en sterft zo een roemloze dood. In de twee nieuwe, maar banale eetgelegenheden is het enige uitzicht dat rest ons bord autobahnfriet. In Vlaanderen sloopt men liever bruggen dan ze te bouwen.

Gratis rondleidingen op de tentoonstelling “Dichter wonen, ruimer leven” in de voormalige kerk Sint-Jozefkerk Arbeider in Vosselaar op woensdag 20 januari om 19.30u (vrije toegang van 19 tot 22u) en op zondag 31 januari om 10.30, 13.30 en 15u (vrije toegang van 10 tot 17u). De tentoonstelling is een onderdeel van het WOONLABO, waarin AR-TUR samen met Kamp C, Universiteit Antwerpen, Universiteit Hasselt en Stadsregio Turnhout experimenteren met nieuwe woon- en leefconcepten. Meer info op http://www.ar-tur.be.

Tekst en beeld: Joep Gosen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s