Oog voor architectuur. Zin in een fietstourtje?

002 HOVENRING_aangepastvoorWEBIn februari 2016 kijkt architect, schrijver en fotograaf Joep Gosen bij de Nederlandse buren en toont de fietsrotonde Hovenring in Eindhoven. Joep Gosen legt in opdracht van AR-TUR actuele ruimtelijke thema’s vast en vertelt over alledaagse situaties in de Kempen. Het resultaat vindt u maandelijks in het tijdschrift Suiker.

Beeldcolumn: Zin in een fietstourtje? 

De Vlaamse fietstunnels – in de Kempen bijvoorbeeld de recente fietstunnel onder de N19g tussen Kasterlee en Geel – zijn vaak te smal, te steil, te krap en te donker. Het gebruik ervan is meer dan eens een potentiële aanslag op eigen leven, of dat van de tegenligger die nietsvermoedend om de blinde hoek komt. Fietsen is gezond, milieuvriendelijk en energie-efficiënt. Maar om effectief te gáán fietsen moet het aangenaam en veilig zijn!

‘Oog voor Architectuur’ kijkt dit jaar af en toe bij de buren. Deze maand de iconische Hovenring – een comfortabele, verkeersveilige en zwevende fietsrotonde – in Eindhoven (NL).

Info: Fietsberaad Vlaanderen publiceerde recent het boek ‘Sterk fietsbeleid – Handboek voor lokale actie’, een uitgave van Uitgeverij Politeia. Zie ook: http://www.politeia.be.

Activiteiten: Op 1 maart 2016 start een nieuwe duurzaamheidslezingenreeks, een organisatie van AR-TUR en Kamp C, met als thema het ‘nieuwe wonen’.

Meer  info op http://www.ar-tur.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s