OOG VOOR ARCHITECTUUR: HET NIEUWE WONEN

Voor de Suiker-column van maart documenteerde Joep Gosen hoe het nieuwe wonen ook mogelijk is in een 17e-eeuw Begijnhof. Fotograaf, schrijver en architect Joep Gosen legt in opdracht van AR-TUR actuele ruimtelijke thema’s vast en vertelt over alledaagse situaties in de Kempen. Het resultaat vindt u maandelijks in het tijdschrift Suiker.

Beeldcolumn: Het nieuwe wonen

“Het NIEUWE wonen?”
“Jazeker, meneer.”
“AR-TUR toont ons een 17e-eeuws begijnhof?”
“Jazeker, meneer.”

Vzw Het Convent restaureerde het begijnhof in Hoogstraten en zorgt er voor de publieke ruimte met groenaanleg en kerk. Het begijnhof vormt een indrukwekkend geheel met heel eigen accenten in de verschillende woningen. Door het systeem van erfpacht wordt het individuele eigenaarschap gestuurd ten voordele van het algemeen belang. Uiteraard is het hof autovrij. Wat een evidentie lijkt in deze constellatie, is helaas nauwelijks in hedendaagse projecten te vinden in de Kempen, Vlaanderen of zelfs België!

Architectuur, stedelijkheid en landschap zijn alomtegenwoordig, maar we zijn ons vaak niet meer bewust van hun kwaliteiten of gebreken. Architect, schrijver en fotograaf Joep Gosen  brengt daar verandering in. In opdracht van AR-TUR legt hij actuele ruimtelijke thema’s vast en vertelt zo iets over alledaagse situaties in de Kempen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s