OOG VOOR ARCHITECTUUR: Zorg

Architectuur, stedelijkheid en landschap zijn alomtegenwoordig, maar we zijn ons vaak niet meer bewust van hun kwaliteiten of gebreken. Architect, schrijver en fotograaf Joep Gosen brengt daar verandering in. In opdracht van AR-TUR legt hij actuele ruimtelijke thema’s vast en vertelt zo iets over alledaagse situaties in de Kempen. Het resultaat vindt u maandelijks in het tijdschrift Suiker. Focus deze maand is zorg.

Beeldcolumn: Zorg in Sint-Gillis

Dit beeld toont een voorbeeldig verblijf voor dertig mensen met een mentale beperking in Sint-Gillis. In een gewone woonstraat staat een gebouw op de plaats van een verdwenen kloostervleugel. Private kamers grenzen aan de straat, gezamenlijke leefruimtes kijken uit op de kloostertuin. Claustra’s zorgen voor een intieme relatie met de tuin. Het gebouw herneemt materialen, vormen en ritmes uit de bestaande straat. Het staat niet op zichzelf en laat zien dat zijn bewoners deel uitmaken van de samenleving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s