WoonLabo: MIJN WIJK

DW3B0056 kopie

Vanaf 30 mei 2016 start Stadsregio Turnhout in samenwerking met AR-TUR, Kamp C en Universiteit Hasselt een activiteitenreeks op in Oud-Turnhout over ‘Wonen in de toekomst’. Zelf zien we een aantal uitdagingen op ons afkomen. Zo zullen de vergrijzing en verzilvering toenemen en zal de bevolking van de stadsregio blijven groeien. Kunnen onze woonwijken deze uitdagingen aan? Zonder dat de woonkwaliteit onder druk komt te staan? Hoe ziet u uzelf wonen over 20 jaar? Wat moet er volgens u veranderen? Vertel het ons tijdens één van de geplande activiteiten.

PROGRAMMA

Maandag 5 september: MIJN WIJK ‘Samen toekomstscenario’s schrijven’
Welke veranderingen kunnen er nodig zijn om een wijk aan te passen aan de toekomst? Hoe spelen we in op actuele noden? Welke scenario’s kunnen daarvoor geschreven worden? Dit zijn allemaal vragen die we op maandag 5 september met u willen beantwoorden.

19.00 uur – 22.00 uur, Zweepes Ven, Oud-Turnhout

Zaterdag 10 september: MIJN WIJK ‘Samen bouwen aan een toekomstwijk’
Op 10 september zetten we het favoriete scenario, dat op 5 september wordt gekozen, op ware grootte uit op een geschikte locatie in Oud-Turnhout. Met een groep ‘bewoners voor een dag’ experimenteren we met dit nieuwe scenario. Aan het einde van de namiddag is iedereen welkom om MIJN WIJK te komen bewonderen. De tijdelijke bewoners leiden u graag rond door hun nieuwe wijk en vertellen over de kansen en de uitdagingen.

14.00 uur tot 18.00 uur, Oud-Turnhout, locatie wordt later meegedeeld

Dinsdag 25 oktober: Afsluitend debat
Op de debatavond bespreken we de resultaten van de activiteiten met bewoners en professionelen uit de stadsregio. Hoe wilt u wonen in de toekomst? En hoe kunnen we dit mogelijk maken? Een debat over MIJN WIJK.

20.00 uur – 22.00 uur, Oud-Turnhout

EERDERE ACTIVITEITEN

Maandag 30 mei: WoonSalon
‘Wonen in de toekomst, wat betekent dat voor mij?’ Hoe ziet u het toekomstig wonen? Vertel het ons tijdens het WoonSalon. In dit WoonSalon gaan we graag met u in dialoog over het thema wonen en voornamelijk wonen in de toekomst. We zijn benieuwd naar uw ideeën en willen graag mee zoeken naar antwoorden op uw vragen.

20.00 uur – 22.00 uur, Zaal De Koning, OC De Djoelen, Oud-Turnhout

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Voor deze activiteiten vragen wij vooraf in te schrijven via de website http://www.stadsregioturnhout.be, via mail hanne.jacobs@stadsregioturnhout.be of telefonisch via 0497 18 65 51. Voor de lezingen op 14 juni en 18 oktober koopt u tickets via de Warande.

Het WoonLabo is een project op initiatief van Stadsregio Turnhout in samenwerking met AR-TUR en Kamp C. In het WoonLabo organiseren we denkoefeningen rond nieuwe woon- en leefconcepten. Het WoonLabo wordt ondersteund door Provincie Antwerpen en Wonen-Vlaanderen.

Andere activiteiten in het WoonLabo:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s