DI 14/6 – Lezing 4 in reeks bouwstenen voor een nieuwe wooncultuur

Gate15_BOB361

BOB361 architects

Op dinsdag 14 juni 2016 heten AR-TUR en Kamp C u van harte welkom bij de vierde avond in de lezingreeks Bouwstenen voor een nieuwe wooncultuur. Goedele Desmet van BOB361 architects en Anne Malliet van Team Vlaams Bouwmeester spreken over Wonen in een gedeelde omgeving.

Schrijf u hier in

Goedele Desmet is zaakvoerder en architect bij BOB361 architects. Zij spreekt over hun ontwerp voor studentenhuis GATE15 in Antwerpen, dat in 2015 de Belgische prijs voor Architectuur won. Het complex van studentenvoorzieningen en -kamers in het stadscentrum van Antwerpen bestaat deels uit de restauratie van een oud pand, deels uit nieuwbouw. De jury had in het bijzonder waardering voor de manier waarop het voorplein ‘ademruimte’ creëert in dit oude deel van de binnenstad en de zorgvuldige compositie en detaillering. Het project is daarmee een voorbeeld van de manier waarop architectuur kan bijdragen aan het stedelijk weefsel.

Anne Malliet is bij Team Vlaams Bouwmeester projectleider Wonen en Pilootprojecten Wonen. Ze bespreekt good-practices van collectieve woonvormen in Duitsland en Zwitserland. Als achtergrond licht ze de principes toe van het duurzaamheidsmodel ‘2000-Watt Gesellschaft’ dat is ontwikkeld aan de ETH in Zürich. Anne gaat in het bijzonder in op de manier waarop de coöperatie Zurlinden – een coöperatie van aannemers die huurwoningen bouwt en beheert – met dit model omgaat in haar woningpatrimonium. Onder meer het meest recente duurzame project ‘Mehr als Wohnen’ in Zürich komt daarbij aan bod.

Praktisch
Locatie: de Warande, Warandestraat 42 Turnhout
Datum: dinsdag 14 juni 2016
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Inkom: 5 euro
Reserveren: via deze link
Volgende lezing in de reeks: di 20/9 Veranderingsgericht en klimaatbestendig wonen in Kamp C.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s