Oog voor Architectuur: Wonen & Erfgoed

Architectuur, stedelijkheid en landschap zijn alomtegenwoordig, maar we zijn ons vaak niet meer bewust van hun kwaliteiten of gebreken. Architect, schrijver en fotograaf Joep Gosen  brengt daar verandering in. In opdracht van AR-TUR legt hij actuele ruimtelijke thema’s vast en vertelt zo iets over alledaagse situaties in de Kempen. Het resultaat vindt u maandelijks in het tijdschrift Suiker. Focus deze maand is wonen en erfgoed.

Langs de Boulevard Périphérique in Parijs verrezen in de jaren 1960 hoge woongebouwen. Architectenbureau Lacaton & Vassal heeft een van deze flats op eenvoudige maar radicale wijze verduurzaamd. De bewoners konden ter plaatse blijven wonen, terwijl de gevel werd vervangen door een geprefabriceerde glazen wintertuin met balkon. Zo werden de warmte- en geluidsisolatie, de lichtinval en het uitzicht sterk verbeterd. Bovendien bleek de operatie goedkoper, sneller en kwalitatiever dan de gangbare sloop en nieuwbouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s