Di 20/9 – lezing 5 in reeks Bouwstenen voor een nieuwe Wooncultuur

20140613_BP40-wkparty.jpg

Waterplein Benthemplein in het Zomerhofkwartier, de Urbanisten

Op dinsdag 20 september 2016 heten AR-TUR en Kamp C u van harte welkom bij de vijfde avond in de lezingreeks Bouwstenen voor een nieuwe wooncultuur. Pieter Walraet van kpw architecten en Dirk van Peijpe van de Urbanisten spreken over ‘veranderingsgericht en klimaatbestendig  wonen’. Deze avond vindt plaats in Kamp C, Britselaan 20, Westerlo.

Schrijf u hier in

Pieter Walraet is partner-architect van kpw architecten. Hij spreekt over levensloopbestendig wonen aan de hand van projecten van zijn bureau waaronder het Project Mahatma Gandhiwijk in Mechelen. Het onderzoek met de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) spitste zich toe op een waterneutraal project en alternatieve energiebronnen. De Gandhiwijk werd ook als casestudie gebruikt in het onderzoek ‘ontwerpen van gebouwen in functie van aanpasbaarheid’ van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Dit onderzoek richt zich naar concepten zoals ontmantelbaarheid en aanpasbaarheid op wijk-, gebouw- en elementenniveau.

Dirk van Peijpe is stedenbouwkundige en directeur van De Urbanisten. Hij vertelt ons onder meer over de klimaatneutrale ontwikkelstrategie voor het Zomerhofkwartier in Rotterdam. Aan de hand van een reeks studies en gerealiseerde projecten van De Urbanisten in deze Rotterdamse wijk wil hij tonen hoe een aantrekkelijk woonklimaat en een klimaatadaptieve inrichting van de stad in samenhang ontworpen en gerealiseerd kunnen worden.

Praktisch

Locatie: Kamp C, Britselaan 20, 2260 Westerlo
Datum: dinsdag 20 september 2016
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Inkom: 5 euro
Reserveren: via deze link
Volgende lezing in de reeks: di 18/10 in de Warande: Wonen op een kleinere oppervlakte

Lezingenreeks
AR-TUR en KAMP C zwengelen het publieke debat over duurzaam wonen in het heden en de toekomst aan met deze lezingenreeks. De volgende jaren krijgt Vlaanderen een golf van demografische veranderingen over zich. Dat vraagt naar een discussie over een nieuw soort van woonomgevingen, over het dorp en de stad van de toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s