Rotterdam: unieke architectuurtrip i.s.m. Dinamo

20160930_ar-tur-excursie-rotterdam_303

VERSLAG – Op 30 september namen AR-TUR en Dinamo vijftig enthousiaste architectuurliefhebbers mee op stap naar dé Nederlandse architectuurstad Rotterdam. We namen een kijkje in de nieuwste architectuurrealisaties en oude hoogstandjes. Hieronder vind je een beeldverslag van de dag door fotograaf Pieter de Ruijter en door tekenaar Gie Campo. 

We brachten een bezoek aan de Van Nellefabriek die sinds 2014 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed prijkt en hét monument van het Nederlandse modernisme is.Verder nam een gids ons mee naar de 29ste verdieping van ‘de Rotterdam’, de jongste blikvanger van de havenstad Rotterdam, van waarop je de hele stad kan overzien. Het bouwwerk functioneert als een stad in de stad: de drie transparante torens beschikken onder meer over een hotel, restaurants en kantoren. Vanuit de alleroudste Rotterdamse haven gingen we langs andere bekende en historische plekken zoals de oude haven en de kubuswoningen. In de Markthal verteld de gids ons álles over de geschiedenis, het ontwerp en de bouw ervan. Een proeverijtje van de producten die er verkocht worden kon uiteraard niet ontbreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s