Di 18/10 – lezing 6 in reeks Bouwstenen voor een nieuwe Wooncultuur

NU-BOMA_120220_141

Bomastraat Gent, NU architectuuratelier

Op dinsdag 18 oktober 2016 verwelkomen AR-TUR en Kamp C u graag op de zesde avond in de lezingreeks Bouwstenen voor een nieuwe wooncultuur. Nele Stragier van Nele Stragier Architecture, Petra Pferdmenges van Alive Architecture en Halewijn Lievens van NU architectenatelier spreken over Wonen op een kleinere oppervlakte. Deze avond vindt plaats in de Warande, Warandestraat 42, Turnhout.

Schrijf u hier in

Nele Stragier / Nele Stragier Architecture & Petra Pferdmenges / Alive Architecture over kleinschalige ontwerpen in Wallonië en Vlaams-Brabant. Nele Stragier en Petra Pferdmenges werken op occasionele basis samen aan innovatieve projecten, waarbij zij de rol van de architect onderzoeken. Met hun living-labs stimuleren zij co-design en co-productie, van Making Space tot Making Place.

Halewijn Lievens / NU architectuuratelier over de Bomastraat in Gent.  Op een unieke locatie in de Gentse binnenstad heeft NU een eengezinswoning gerealiseerd binnen de muren van een oud industrieel pand. De oude bakstenen smidse en schrijnwerkerij is als ‘verschaalde’ kamer de scène geworden voor een woning.

Praktisch

Locatie: de Warande, Warandestraat 42, Turnhout
Datum: dinsdag 18 oktober 2016
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Inkom: 5 euro
Reserveren: via deze link
Volgende lezing in de reeks: di 22/11 in Kamp C Afsluitend debat wonen met alle sprekers

NSA - JC2.jpg

Pilootproject kwalitatieve woningen voor permanente campingbewoners in Durbuy, Nele Stragier .

Kleinschalig wonen
De provincie Vlaams-Brabant presenteerde begin dit jaar de publicatie ‘Kleinschalig wonen als oplossing voor maatschappelijke uitdagingen’. Het boek bevat een 25-tal ontwerpen van huizen met een rationeel ruimtegebruik die betaalbaar én klimaatvriendelijk zijn. De catalogus – onder redactie van Edith Wouters, artistiek coördinator van AR-TUR – richt zich op mensen die op zoek zijn naar een kleinschalige betaalbare woning.

Download de publicatie Kleinschalig Wonen (pdf 8MB).

Lezingenreeks
AR-TUR en KAMP C zwengelen het publieke debat over duurzaam wonen in het heden en de toekomst aan met deze lezingenreeks. De volgende jaren krijgt Vlaanderen een golf van demografische veranderingen over zich. Dat vraagt naar een discussie over een nieuw soort van woonomgevingen, over het dorp en de stad van de toekomst.

De lezingenreeks vormt een inspiratie voor al wie actief betrokken is bij het wonen in Vlaanderen: van de toekomstige en huidige bewoners zelf tot de diverse maatschappelijke woonactoren, van het architectenbureau tot de politicus, van de architectuurstudent tot de ambtenaar, van de academische onderzoeker tot de huisvestigingsmaatschappij en de projectontwikkelaar, van de woonmedia tot de bouwmaterialenfabrikant, van de landmeter tot de notaris.

We benaderen daarbij het fenomeen wonen vanuit de concrete zorg voor de cultuur van het wonen en voor ruimtelijke kwaliteit in een razendsnel veranderende, maatschappelijke context.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s