Oog voor architectuur: Bezoekerscentrum Averbode

Architectuur, stedelijkheid en landschap zijn alomtegenwoordig, maar we zijn ons vaak niet meer bewust van hun kwaliteiten of gebreken. Architect, schrijver en fotograaf Joep Gosen  brengt daar verandering in. In opdracht van AR-TUR legt hij actuele ruimtelijke thema’s vast en vertelt zo iets over alledaagse situaties in de Kempen.

Belevingscentrum ‘Het Moment’, naar een ontwerp van OMGEVING, ontsluit de Abdij van Averbode voor het ‘grote’ publiek. Hier kunnen de lekkernijen die het klooster en het omliggende landschap voortbrengen – kaas, bier, brood – geproefd worden. Ook de beroemde drukkerijwinkel heeft er zijn onderdak gevonden. Op ingetogen maar interactieve wijze komt men veel te weten over onder meer de geschiedenis van de site. De architectuur van het belevingscentrum is uitgesproken hedendaags maar schikt zich naadloos in de eeuwenoude kloostersite.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s