Inspiratieavond WoonLabo: Wonen in de verkaveling, een toekomst?!

20160910_ar-tur_woonlabo-mijnwijk_417.jpg

Workshop WoonLabo op 10 september. Foto: Pieter de Ruijter

Op dinsdag 25 oktober 2016 ben je van harte welkom bij de inspiratieavond ‘Wonen in de verkaveling, een toekomst?!’ Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck is te gast. Hij gaat met lokale betrokkenen in gesprek over de maatschappelijke uitdagingen die ons wonen beïnvloeden. De avond is de afsluiting van het traject WoonLabo MIJN WIJK, waarin we droomden, schetsten en bouwden aan een klassieke verkavelingswijk in Oud-Turnhout. 

Hoe wonen we over 20 jaar? De vergrijzing en verzilvering blijven toenemen en de bevolking groeit. We leven in een veranderend klimaat en de open ruimte komt meer onder druk te staan. Die uitdagingen hebben in de (nabije) toekomst een invloed op ons wonen en leven in de stadsregio. Hoe kunnen we hiermee omgaan? Hoe wonen we over 20 jaar en wat betekent dat voor onze klassieke verkavelingen? Op de inspiratieavond gaan we hierover in gesprek met de Vlaams Bouwmeester, professionelen en bewoners.

Samen met bewoners zijn Stadsregio Turnhout, AR-TUR, Kamp C en de Universiteit Hasselt in Oud-Turnhout op zoek gegaan naar de toekomst voor de verkavelingswijk. In het programma van MIJN WIJK hebben we samen met bewoners, professionelen en andere geïnteresseerden nagedacht over mogelijkheden om de klassieke verkaveling te transformeren en verdichten.

praktisch

let op: aangepaste aanvangstijd en locatie!
Datum: dinsdag 25 oktober 2016
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Stadhuis Turnhout, Grote markt 1, 2300 Turnhout
Toegang: gratis
Inschrijven noodzakelijk via dit inschrijvingsformulier. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

WoonLabo

Het WoonLabo is een project op initiatief van Stadsregio Turnhout in samenwerking met de Universiteit Hasselt, AR-TUR en Kamp C. In het WoonLabo organiseren we denkoefeningen rond nieuwe woon- en leefconcepten. Het WoonLabo wordt ondersteund door Provincie Antwerpen en Wonen-Vlaanderen.

DW3B6999 kopie

Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck. Foto: Bart Van der Moeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s