Tentoonstelling en boek Verkavelingsverhalen

verkavelingsverhalen_tentoonstelling

Op 29 oktober opent de tentoonstelling ‘Verkavelingsverhalen’ in de Provinciale Bibliotheek Limburg, Hasselt. Deze tentoonstelling vertrekt van de stelling dat heel wat verkavelingen in Vlaanderen voor ecologische, sociale en economische uitdagingen staan. En onderzoekt hoe bewoners, samen met overheden, antwoorden kunnen formuleren op deze uitdagingen. De tentoonstelling opent zaterdag 29 oktober om 10.30 uur met een debat en de presentatie van het boek Verkavelingsverhalen.

De tentoonstelling en het boek zijn het resultaat van ontwerpend onderzoek van de Faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit Hasselt. Onderdeel daarvan is het traject dat de UHasselt, met AR-TUR en Stadsregio Turnhout voerde in het WoonLabo. We experimenteerden met de toekomst van verkavelingswijken in Beerse en Oud-Turnhout. Met bewoners en professionelen bouwden we aan een nieuwe wijk voor een dag. De resultaten van dit traject zijn terug te vinden als één van de verhalen in het boek en de tentoonstelling.

Meer info over de tentoonstelling en het boek: www.verkavelingsverhalen.be

verkavelingsverhalen_debat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s