Debat Bouwstenen voor een nieuwe wooncultuur

DEBAT 22 NOVEMBER – De volgende jaren krijgt Vlaanderen een golf van demografische veranderingen over zich. Dat vraagt naar een discussie over een nieuw soort van woonomgevingen, over het dorp en de stad van de toekomst. Het afgelopen jaar zwengelden AR-TUR en KAMP C het publieke debat over duurzaam wonen in het heden en de toekomst aan met de lezingenreeks Bouwstenen voor een nieuwe wooncultuur. Op dinsdag 22 november gaan we met alle sprekers in gesprek over wonen in de toekomst. Het debat vindt plaats bij Kamp C in Westerlo.

COPYFLYERVANJING

SPREKERS
Sylvain De Bleeckere – Universiteit Hasselt | Els Claessens – ECTV | Robin Engels – Origin Architecture & Engineering | Roel Simons – BouwhulpGroep | Michiel Verhaegen – osar | Goedele Desmet – BOB361 | Anne Malliet – Projectverantwoordelijke Vlaams Bouwmeester | Pieter Walraet – KPW Architecten | Petra Pferdmenges – Alive Architecture | Nele Stragier – Nele Stragier Architecture | Halewijn Lievens – NU architectuuratelier

WOONCULTUUR
Het debat is gericht op al wie actief betrokken is bij het wonen in Vlaanderen: van de toekomstige en huidige bewoners zelf tot de diverse maatschappelijke woonactoren, van het architectenbureau tot de politicus, van de architectuurstudent tot de ambtenaar, van de academische onderzoeker tot de huisvestigingsmaatschappij en de projectontwikkelaar, van de woonmedia tot de bouwmaterialenfabrikant, van de landmeter tot de notaris.

We benaderen het fenomeen wonen vanuit de concrete zorg voor de cultuur van het wonen en voor ruimtelijke kwaliteit in een razendsnel veranderende, maatschappelijke context.

Al de bouwstenen die benoemd en aangereikt zijn tijdens de zes lezingen worden samengebracht: wonen in verduurzaamd erfgoed, wonen in een zorgende omgeving, wonen in een gedeelde omgeving, veranderingsgericht wonen en wonen op een kleinere oppervlakte. (Zie ook de verslagen van de afgelopen lezingen.) Welke bouwstenen hebben we nog meer nodig voor een duurzame wooncultuur van de toekomst?

PRAKTISCH
Datum: Dinsdag 22 november 2016
Locatie: Kamp C, Britselaan 20, 2260 Westerlo
Start: 20 uur
Inkom: 5 euro
Reserveer hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s