Gezocht: bewoners van de Kempen met een grond vol verhalen!

17990663_1401243766688932_169648065003836271_o

Foto: Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete

Voor onze tentoonstelling KEMPENATLAS in de Warande is kunstenares Chloé Dierckx op zoek naar bewoners van de Kempen met een grond vol verhalen.

Chloé zoekt bewoners die veel kunnen vertellen over een stukje grond en dan vooral over wat er zich de voorbij jaren of zelfs decennia heeft afgespeeld. Dit hoeven geen grote verhalen te zijn, maar kan gaan over de kleine, dagdagelijkse dingen uit een mensenleven.

Woon je bijvoorbeeld op een stuk grond dat al meerdere generaties in handen is van je familie en ken je enkele verhalen over de familieleden die er voordien gewoond hebben? Of ken je een plaats die tijdens de laatste decennia veel van gedaante is veranderd door bijvoorbeeld functiewijzigingen of verbouwingen? Of kun je om een andere reden veel vertellen over een welbepaald stukje land? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Wat zal er concreet gebeuren?

De kunstenares komt deze zomer bij je langs om te luisteren naar de verhalen en hiervan notities en opnamen te maken. Ook wordt er op het stuk land een gat geboord van ongeveer vijftien centimeter breed en twee meter diep, deze grond wordt op een groot paneel gekleefd en tentoongesteld in de Warande tezamen met de verhalen die erbij horen. Het gemaakte gat wordt achteraf uiteraard meteen weer netjes opgevuld.

Interesse om je eigen grond en verhalen tentoongesteld te zien?

Of nog enkele vragen over het project? Stuur dan een mailtje met wat info over jezelf en de grond naar chloe@daniodean.org.

KEMPENATLAS

De KEMPENATLAS is een project van AR-TUR i.s.m. de Warande, Universiteit Antwerpen, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, uitgeverij Public Space, de cartografen van MUST, fotograaf Filip Dujardin, auteur Leen Huet en meer dan dertig lokale en academische experten. Meer over de KEMPENATLAS lees je hier.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s