10/9 Bezoek Gielsbos met preview Kempenatlas

026 Gielsbos-Grotenhoutbos

Gielsbos. Foto: Filip Dujardin

Een exclusieve preview van de Kempenatlas, boek en expo, kun je op zondag 10 september bekijken in Het GielsBos. Ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur is dit bijzondere woonzorgdomein te bezoeken. Dierendonckblancke architecten ontwierp nieuwe ‘woonerven’ waarvan er inmiddels drie zijn gerealiseerd.

Preview Kempenatlas

Speciaal voor de Dag van de Architectuur kun je deze zondag al een bijzonder voorproefje van de Kempenatlas bekijken. Een mini-tentoonstelling én een exemplaar van het boek zijn te zien in het Ontmoetingscentrum. Het GielsBos is een van de plekken die uitgebreider aan bod komt in de Kempenatlas.

Woongemeenschap

Het GielsBos is een voorziening die ondersteuning biedt aan personen met een mentale beperking. Hoewel de voorziening vandaag is uitgebreid naar verschillende locaties in de Kempen, kennen we Het GielsBos al sinds de jaren 70 als een groen, bebost domein waar mensen met een ernstige verstandelijke beperking in alle rust kunnen wonen. Het domein van 85 hectare biedt alle faciliteiten voor verblijf, dagopvang en begeleiding. Dierendonckblancke architecten kregen de opdracht om de bestaande gebouwen te vervangen en zes nieuwe woningclusters te ontwerpen.

De grootte van de woningen varieert tussen 500 en 550m2 en iedere woning biedt ruimte acht tot tien personen. Om de schaal te breken, is iedere woning opgebouwd in verschillende volumes met een hellend dak. Deze volumes werden vervolgens gedraaid en verschoven en vormen bijzondere ‘woonerven’.

Praktisch

Locatie: Vosselaarseweg 1, 2275 Lille
Datum: Zondag 10 september 2017
Tijd: 11u00 – 17u00
Toegangsprijs: Gratis

Ook op de Nacht van de Architectuur op vrijdag 8 september is de Kempenatlas onderwerp van gesprek in het Boeksalon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s