8/9 Kempenatlas op de Nacht van de Architectuur

nacht van de architectuur

Vrijdag 8 september organiseren BVA Beroepsvereniging voor Architecten en het Vlaams Architectuurinstituut de Nacht van de Architectuur in Antwerpen. Deze avond kun je al een voorproefje krijgen van de Kempenatlas. In het boekensalon is de Kempenatlas onderwerp van gesprek met cartograaf Robert Broesi van MUST en Edith Wouters van AR-TUR. Op de bijbehorende boekenmarkt kun je het boek al bekijken, vooruitlopend op de boekpresentatie in Turnhout op 15 september.

Programma

De Nacht van de Architectuur vindt plaats in deSingel. Het is een avond vol architectuur en muziek, met DJ-sets van Tom Barman en Deejay Schwarzkopf, food & drinks, aangevuld met lezingen, debatten, secret cinema en meer. Ticketverkoop via de BVA.

Boekensalon

In het Salon passeren boeiende sprekers de revue. Neem plaats in een van de zetels en meng je in het debat. De Kempenatlas is een van de onderwerpen. Cartograaf Robert Broesi van MUST en Edith Wouters van AR-TUR vertellen over de totstandkoming van de atlas. Een paar meter verderop kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen in de alternatieve boekenverkoop. Hier kun je de Kempenatlas al bekijken.

Presentatie Meesterproef

Deze avond maken Team Vlaams Bouwmeester en het agentschap Onroerend Erfgoed de laureaten bekend van de Meesterproef 2017 Erfgoed en Herbestemming. Jonge architecten werkten aan zes overheidsopgaven. Een van de opgaven is de herbestemming van een deel van de boerderij van Wortel-Kolonie.

Festival van de architectuur

De Nacht van de Architectuur is het openingsfeest van het Festival van de Architectuur dat loopt van 8 tot 17 september. Hier vind je het volledige programma. Aanraders zijn op 10 september rondleidingen door de woning Jozef Schellekens in Turnhout en door Gielsbos in Lille. In het Gielsbos kun je op 10 september ook een preview bekijken van de Kempenatlas, boek en expo.

Praktisch

Locatie: deSingel, Antwerpen
Datum: Vrijdag 8 september 2017
Tijd: Vanaf 21u00
Meer info en tickets: Nacht van de architectuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s